Лиця каналу «Інтер» ділилися з молодими колегами секретами професії

Опубліковано:





У приміщенні ректорату Ужну відбувся семінар, на якому співробітники телеканалу “Інтер” вчили молодих колег премудростей професії. Лекторами стали відомі журналісти, які працюють над створенням новин для програми “Подробности”.

Роман Бочкала – військовий кореспондент, який побував у гарячих точках по всьому світі. Тепер передає інформацію із зони АТО. Пан Роман розповів молодим колегам про те, як працювати у небезпечних місцях, повернутися звідти живим та ще й привезти якісний телевізійний продукт.

“У таких відрядженнях важливо розуміти, що твоє життя – цінність, і варто бути особливо обережним. Найголовніше – внутрішня готовність до екстремальних ситуацій, які там стаються. Я був свідком багатьох випадків, коли люди просто ламалися. Від шоку падали на землю і не розуміли, що робити далі. У нас завдання подвійне: зберегти життя, здоров`я і зняти цікаву історію”, – каже Роман.

Журналіст розповів, як розмовляти із військовими, що варто взяти з собою у відрядження, розкрив секрети, як зберегти відзнятий матеріал у випадку, коли його видаляють вороги.

Ще одним лектором на семінарі став Дмитро Онопченко. Він працює ведучим програми “Подробности”. Багато років жив в Америці, звідтам знімав для “Інтера” сюжети. Він дав студентам-журналістам Топ-7 порад, що стосуються професійної діяльності телевізійників, а також виділив головні помилки, які молоді кореспонденти найчастіше допускають. Розповів пан Дмитро і про те, як вести інтерв`ю, аби воно вийшло вдалим.

Заключна частина семінару – практична. На ній студенти пробували себе у ролі телевізійників.

“Про Захід”


Про Захід