45-річний українець виїзджав за кордон на авто з підробленим номером кузова

Опубліковано:

Прикордонники Чопського  загону у міжнародному пункті пропуску "Ужгород" перешкодили незаконному переміщенню через державний кордон автомобіля з підробленими номерним знаком кузова.

Учора, на в'їзд в Україну прибув легковий автомобіль "Volkswagen", 2005 року випуску, за кермом якого перебував 45-річний українець. Однак враховуючи аналіз та оцінку ризиків у прикордонного наряду виникли підозри. Так, під час поглибленого огляду автівки правоохоронці виявили,  що під лобовим склом відсутній дублікат ідентифікаційного номеру кузова та частково пошкоджений дублюючий стікер. Пізніше, в ході здійснення експертної перевірки автомобіля, було підтверджено заміну та підробку ідентифікаційного номеру кузова даного транспортного засобу.

За даним фактом було проінформовано працівників Національної поліції та направлено матеріали справи в порядку ст. 290 ККУ. Наразі автомобіль вилучено встановленим порядком та оцінено на суму понад  65 тисяч гривень.

Загалом протягом року співробітники Чопського прикордонного загону виявили 10 випадків, коли відбувалося знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Про Захід