Колишньому керівнику Іршавської районної лікарні встановили пам’ятну дошку (Фото)

Опубліковано:

Ім'я колишнього головного лікаря району та першого в історії райлікарні хірурга Станіслава Спиридоновича  Голопатюка нещодавно вшанували, встановивши йому меморіальну дошку.

Станіслава Голопатюка переважна більшість населення старшого покоління Іршавщини добре  пам'ятає й згадує  добрим словом.

Він народився 2 листопада 1921 року на Київщині. Після важкого бойового шляху у ІІ світовій війні вступив до Київського стоматологічного інституту та, отримавши диплом, почав працювати у Тячеві стоматологом. Молодий Станіслав мріяв стати хірургом і ця мрія виявилася реальністю.

У 1951 році він успішно закінчив курси хірургії УжДУ та був призначений на посаду районного хірурга та головного лікаря Іршавської районної лікарні. Станіслав Голопатюк завжди відзначався вмінням навчати, віддавати частинку себе як пацієнту, так і молодому колезі. Він з великою повагою ставився до всього персоналу лікарні, під пильним керівництвом головного лікаря виросло чимало хороших спеціалістів. Життя прекрасного лікаря, вірного друга та чоловіка, люблячого батька Станіслава Голопатюка обірвалося раптово на 59 році життя, але пам'ять про нього жила і житиме вічно у серцях тисяч Іршавчан.

Встановлення меморіальної дошки відомому медику стало можливим завдяки сприянню депутатів обласної ради та районної ради від партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ" Михайлу Станку та Євгенію Савку.

Іршавська районна організація партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ"

Про Захід