В Ужгороді відкрили ювілейну виставку Анатолія Сакалоша (Фото)

Опубліковано:

В обласному музеї народної архітектури та побуту виставкою відзначив власне 60-річчя крайовий образотворець, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Анатолій Сакалош.

Уродженець Хуста, вже понад 30 років мешкає у Берегові, де входить до місцевого мистецького об'єднання "Берег", окрім того – є членом творчого об'єднання художників і народних умільців Хустщини "Митець Верховини". Колеги-художники, а також друзі з обласного організаційно-методичного центру культури, мистецтвознавці та музейники привітали Анатолія Сакалоша з такою представницькою експозицією. Присутня ж на відкритті заступник начальника управління культури ОДА Ілдико Молнар принагідно вручила ювілярові Почесну грамоту Закарпатської облради. 

Митець презентував більше 60 творів, виконаних в останнє 10-річчя, серед них – живописні полотна і роботи з дерева. Та не лише за представленими різновидами мистецтва, але й за жанрами, тематикою, настроєм – добірка видалась доволі різноманітною. У ній глядач знайде і мальовничі закарпатські краєвиди, і затишні, колоритні замальовки з життя села, мистецькі варіації на тему народних звичаїв, філософські міркування про таємниці світобудови, спроби художньо осмислити важливі суспільні явища.

Оглянути виставку охочим пропонують протягом двох тижнів. 

Управління культури Закарпатської ОДА

Про Захід