Як «Говерла» програла «Зорі» — подробиці

Опубліковано:





Як уже повідомляв Про Захід учора, 4 жовтня, у Запоріжжі ужгородська команда не змогла подолати луганську.

Підопічні Юрія Вернидуба з перших хвилин матчу намагалися прорвати оборону гостей. Але потурбувати ворота Коваля “чорно-білим” в перші хвилини матчу так і не вдалося. Непогано в організації атак показали себе і гравці “Говерли”, але справжня гольова нагода виникла на 26 хвилині. Мякушко заробив на собі стандарт, метрів з 20. За виконання штрафного взявся досвідчений Шацьких. Максим не підвів – 1:0.

Після голу “Зоря” хоч і контролювала м'яч, але створити бодай одну серйозну нагоду до кінця тайму не змогла. Можна відмітити хіба удар Сегфебія на 43-й хвилині, метрів з 20-ти. Але м'яч пройшовся вище воріт. “Говерла” ж могла збільшити перевагу під завісу першого тайму. Але удар Мякушка став легкою здобиччю для Микити Шевченка.

Сценарій другого тайму виявився для команд драматичним. Ягодінскіс на 57 хвилині отримав другу жовту картку та вилучення з поля. Миттю пізніше якраз високого латвійця і не вистачало підопічним Грозного. Після виконання стандарту Вернидуб виграв верхову боротьбу, але головою переправив м'яч у стійку. На добивання першим встиг Малишев – 1:1.

На жаль, відсутність одного гравця на полі була помітною і до кінця поєдинку. Атаки “Зорі” в бік володінь Коваля йшли одна за одною. Максим Білий міг збільшити рахунок вже на 72 хвилині. Натомість, влучив у суперника. Три хвилини потому промах партнера виправив Любеновіч, який потужно пробив по воротах в межах карної площі – 2:1. Відновити паритет гравці “Говерли” мали змогу на 81 хвилині. Проте з хорошим ударом Шацьких, холоднокровно впорався Шевченко. В результаті, вольова перемога луганської команди.

“Зоря” (Луганськ) – “Говерла” (Ужгород) 2:1

Голи: Малишев 58, Любенович 76 – Шацьких 26

“Зоря”: Шевченко, Пілявський, Хомченовський, Будковський, Караваєв, Малиновський (Ліпартія, 84), Ігнатьєвіч (Білий, 65), Вернидуб, Сегбефія (Любенович, 59), Малишев, Каменюка

“Говерла”: Коваль, Люлька, Ягодінскіс, Шацьких (Каверін, 85), Качараба, Фещук (Трухін, 87), Герасим'юк, М'якушко, Тудосе, Акакпо, Полянський (Степанюк, 46)

Попередження: Ігнатьєвіч 48 – Ягодінскіс 33, Ягодінскіс 57, Качараба 68

Вилучення: Ягодінскіс 57

 

Олександр Бодня,

інформаційний відділ ФК “Говерла”


Про Захід