Спортсмени з районної федерації дзюдо відправляються за нагородами Чемпіонату України

Опубліковано:

Троє дзюдоїстів, що наразі займаються у відділенні дзюдо Ужгородської районної ДЮСШ, включені до складу збірної команди області, яка вже завтра відправляється в Луцьк — на Чемпіонат України. Це Лев Смагін (вагова категорія до 66 кг), Іван Павлючок (вагова категорія до 55 кг) та Андрій Таран (вагова категорія до 46 кг). Також, у складі закарпатської команди представники інших шкіл — Яна Шован, Мартін Рошко, Микола Чорнак. Під керівництвом наставників Віктора Калініна та Дмитра Смагіна спортсмени впродовж останнього тижня посилено готуються до такої важливої першості, яка, до слова, пройде 20-21 жовтня.

Як зазначає тренер Дмитро Смагін особливо багато часу на підготовку у розпорядженні дзюдоїстів не було. "Трохи більше тижня тому тільки завершився ХІІІ Міжнародний турнір з дзюдо. І майже відразу почали готуватись до інших важливих змагань. Що зробиш. Мої підопічні зуміли швидко перелаштуватись і зосередитись виключно на підготовці. Не треба зайвий раз наголошувати, що Чемпіонат України — це надпрестижні, рейтингові змагання. Налаштовуємось лише на перемогу", — пояснює наставник.

А щоби здобути позитивний результат тренери зі своїми підопічними працюють не покладаючи рук. Акцент при цьому робиться не стільки на фізичній складовій, скільки на технічному аспекті під час протистоянь. "Аналізували свої виступи на попередніх змаганнях, провели ретельну роботу над помилками", — розповідає Дмитро Смагін. Не забувають, звичайно, і про психологічну роботу з учнями, адже це невід'ємна частина будь якого виду спорту, дзюдо — особливо. "Буває, начебто, спортсмен повністю готовий до важливих змагань, а коли вже безпосередньо виходить на татамі, то щось йде не так. Важливо не перенервувати", — зазначає наставник.

Варто відзначити, що неабияку допомогу під час тренувань надав президент районної федерації Валерій Пересоляк, який забезпечив спортсменів всім необхідним для якісної підготовки до Чемпіонату України.

Короткий відеоролик з тренування юних дзюдоїстів:

Інформаційний відділ Ужгородської районної федерації дзюдо

Про Захід