Закарпаття відвідав представник Уряду Угорщини

Опубліковано:

Уряду Угорщини надзвичайно важлива співпраця з сусідніми регіонами,     особливо із Закарпаттям. Одне з пріоритетних завдань в цьому напрямку – створення умов для спрощення перетину кордону громадянами, розбудова належної інфраструктури.
Про це заявив Міністр юстиції Угорщини Ласло Трочані за результатами зустрічі з керівництвом Закарпаття 18 жовтня.

Представник уряду сусідньої країни, заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік та голова облради Михайло Рівіс обговорили питання економічної співпраці та транскордонного співробітництва. У зустрічі також взяли участь заступник голови облради Йосип Борто, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло.
— Угорщина, з огляду на "міграційні" процесі в Європі, нині посилює охорону своїх кордонів. Водночас це жодним чином не повинно перешкоджати вільному руху мешканців прикордонних регіонів, – наголосив Л. Трочані. – Ми повинні створити всі умови – юридичні, інфраструктурні – аби полегшити та покращити умови перетину державних рубежів.

Так під час зустрічі, зокрема,  йшлося про розбудову пункту пропуску зі спільним митним та прикордонним контролем у с. Велика Паладь на Виноградівщині. "Наразі наші партнери висловили готовність всебічно вивчити це питання, адже ЄС має досвід роботи таких пунктів пропуску", – повідомив М. Рівіс.

Міністр юстиції Угорщини також наголосив на важливості економічної співпраці, створення належних умов для інвестування та ведення бізнесу:  "Важливі елементи співпраці в цьому напрямку – вільна конкуренція, закупівлі, боротьба з корупцією. Угорщина готова поділитися досвідом своїх напрацювань з українськими фахівцями".

Михайло Рівіс запевнив урядовця сусідньої країни: Україна не становить "міграційної" загрози для Угорщини та Європейського Союзу. "Незважаючи на те, що 7 мільйонів українців знаходяться у зоні бойового конфлікту на сході держави, ЄС не відчув тиску міграції з українського боку", – зазначив М. Рівіс. Голова Закарпатської облради також подякував Уряду Угорщини за всебічну підтримку України та Закарпаття.

Про Захід