В Ужгороді триває форум щодо співпраці поліції та громади

Опубліковано:

Сьогодні, 12-го жовтня, в Ужгороді проходить другий день форуму на тему співпраці поліції та громади. На зустріч прийшли патрульні поліцейські Ужгорода та Мукачева, громадські активісти.

Сьогодні виступили Василь Маняк – “Спроба реформування української поліції після Майдану”, Володимир Феськов – “Дружня поліція. Як стати успішними”. Олег Белейканич – “Атестація поліції на Закарпатті. Перебіг та висновки”, Соня Свободова – “Меншини в Чеській республіці з точки зору поліції. Громадяни України в Чехії”, Маркета Гронкова – “Первинна профілактика торгівлі людьми” та Ондщей Скалнік – “Робота з даними про стан злочинності”.

Зокрема Олег Белейканич розповів про перебіг атестації в області: “30% з тих, кого ми атестували не відповідали займаній посаді. Крім того, ми спостерігали й таке явище, як неготовність громадськості кваліфіковано підійти до роботи в таких комісіях.  Невизначеність, звідки приходять люди і як їх включають в комісії. Доволі обґрунтована підозра у їх чесності. Доволі важко добитися вже самих результатів комісії”.

Ондщей Скальник, у своїй презентації розповів, як робота з даними дає можливість попередити злочинність. Зокрема, мова йде про “карту злочинів”, яка дає можливість побачити, де злочини можуть відбутися повторно, критичні місця, місця, де концентрується криміналітет.

Також йдеться про співпрацю громади та поліції. Зокрема, ця система добре працює у Відні, де громадяни об'єднанні в так звані сусідські дружини і вони також контролюють ситуацію щодо злочинності.

“Про Захід” 

Про Захід