Обласна організація роботодавців – репрезентативна

Опубліковано:

Обласна організація роботодавців “Закарпаття” отримала Свідоцтво про репрезентативність. Урочисте вручення документу відбулося у вівторок 11 жовтня в Ужгороді. Рішенням Комісії Національної служби посередництва і примирення в Закарпатській області №001/16-07 від 7 жовтня 2016 р. 

Обласну організацію роботодавців “Закарпаття” визнано такою, що відповідає критеріям репрезентативності на територіальному рівні. 

Таким чином, наразі Обласна організація роботодавців “Закарпаття” залишається єдиною неурядовою організацією на Закарпатті, що має право брати участь у колективних переговорах з укладення територіальних угод. Також завдяки статусу репрезентативної організації, ООРЗ може делегувати своїх представників до органів соціального діалогу. 

Обласна організація роботодавців “Закарпаття” об'єднує на засадах рівноправності всіх своїх членів з метою захисту їх прав та законних інтересів у економічній, соціальній, трудовій та інших сферах в тому числі у відносинах з іншими сторонами соціального діалогу. Питома вага кількості працівників підприємств, що входять до складу ООРЗ складає близько 6% від загальної кількості зайнятого населення в Закарпатській області.

Про Захід