В Ужгороді та Мукачеві проведуть протест проти ухвалення законупроекту про силові розгони мирних зібрань

Опубліковано:

Всеукраїнська акція "Законопроект 3587 – силові розгони мирних зібрань"

Ужгород – Театральна площа – 14.00
Мукачево – біля Ратуші -12.00

У суботу на площі Кирила і Мифодія в Мукачеві та Театральній площі в Ужгороді відбудеться акція протесту проти ухвалення Верховною Радою спеціального закону "про НЕсвободу мирних зібрань" №3587.

Члени Фундації регіональних ініціатив (ФРІ) та інших громадських організацій проведуть акцію в рамках Всеукраїнської акції, що буде одночасно відбуватися в 16 містах України.

Під час акції активісти розкажуть деталі спец закону "про НЕсвободу мирних зібрань №3587 і дії поліції після ймовірного ухвалення законопроекту.

Серед небезпек законопроекту, узаконення силових розгонів мітингувальників, подібно до того, як діяв Беркут на Майдані.

Також пропонується повідомляти про мирне зібрання не пізніше ніж за 2 доби, аби його можна було без поспіху заборонити судом.

Більше про небезпеки спецзакону "про НЕсвободу мирних зібрань" читайте тут: http://bit.ly/2cIwWHw

Довідка: "Фундація регіональних ініціатив" була заснована у 2002 році і є однією з найбільших молодіжних громадських організацій в Україні. На сьогодні її членами є понад 1.000 активістів у 40 містах усіх областей. ФРІ не підтримує жодну політичну силу.

Активісти ФРІ регулярно беруть участь у творенні законів, що впливають на молодіжну політику. Поряд з тим, організація неодноразово реалізовувала успішні громадські кампанії по зупинці прийняття шкідливих законів про мирні зібрання та вищу освіту.

Регіональний координатор акції на Закарпатті – Ожват Олександр

моб. тел.: 095 591 7417

ФРІ Мукачево

Про Захід