В Ужгороді відбувається фестиваль єврейської культури «Heymish Ungvar» (Фоторепортаж)

Опубліковано:

Сьогодні, 7-го жовтня, в Ужгороді в історико-архітектурному комплексі "Совине Гніздо" відбулося відкриття фестивалю єврейської культури, який стартував в місті. Зокрема, святкування почалося виставкою відомої ізраїльської художниці Малки Цинципер, яка, на жаль, сама не змогла бути присутньою на заході, але надіслала листа, який зачитали присутнім.

Також у "Совиному гнізді" проходить фотовиставка, на яку підбірки своїх робіт представили фотографи: Володимир Балега – "Пори року", Леонід Галін – "Погляд у минуле. Мукачево, 2007", Олександр Токач – "Синагоги Закарпаття. Ретроспектива" та Сергій Козодаєв – "Закарпаття – мій край".

На відкриття заходу завітали та виступили із привітальним словом голова Ужгородської міської ради Богдан Андріїв, заслужений художник України Борис Кузьма, директор благодійного фонду "Хесед Шпіра" Михайло Галін та консул Генерального Консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда.

Як відзначив Михайло Галін, такі дні єврейської культури в Ужгороді відбуваються не вперше, але цього року фестиваль нарешті отримав назву "Heymish Ungvar", що в перекладі означає – затишний, домашній.

До речі, для створення відповідної атмосфери гостей частували кошерним вином та закусками. А в той час перед присутніми виступив співочий колектив з Вінниці "Сімхе".

На наступні дні фесту передбачена насичена програма заходів. Зокрема сьогодні у Закарпатській філармонії виступить ансамбль "Юність Закарпаття" та угорський колектив "Budapest Klezmer Band". Також передбачені відкриті екскурсії "єврейським" Ужгородом, день відкритих дверей у фонді "Хесед Шпіра" тощо.

В неділю о 13.30 біля Закарпатської обласної філармонії відбудеться відкриття пам'ятного знаку жертвам Холокоста.

"Про Захід"

Про Захід