Що змінилося в порядку видачі субсидій

Опубліковано:

Сьогодні, 5 жовтня, в Ужгороді в Закарпатській ОДА розповіли про те, як мають призначатися субсидії.

Як повідомила Ганна Морозюк, керівник департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА, для того, аби отримати пільгу на оплату комунальних послуг – тверде-рідке паливо, скраплений газ тощо потрібно надати в управління відповідну заяву та декларацію про доходи тих мешканців, що є зареєстровані у домогосподарстві.

Власне субсидія надається одному з мешканців, що зареєстровані, а також офіційному орендарю житла. Оскільки постановою Кабміну було доповнено норму щодо призначення за рішенням комісії субсидії особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла, умовою щодо нарахування цій особі плати за житлово-комунальні послуги.

До речі, ті, хто може претендувати на субсидію, мають знати, що до управління соціального захисту населення, треба подавати тільки заяву та декларації і ніяких інших документів вимагати не можуть.

Субсидія розраховується на підставі доходу осіб за попередній календарний рік.

Щодо тих осіб, які мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, при призначенні субсидії враховується вартість плати за послуги без урахування пільг. У разі призначення таким особам житлової субсидії, їм не нараховуються відповідні пільги.

Як повідомила чиновниця, після того, як завершиться сезон опалення, невикористана частка субсидії повернеться в держбюджет. Наразі в Закарпатті понад 97500 мають субсидії, а зараз ждуть на додаткові 20000 подань на субсидії.

"Про Захід"

Про Захід