Статистичні дані щодо продажу ліків на Закарпатті: сума затрат зросла

Опубліковано:

Фармацевтичні товари відносяться до товарів першої необхідності, які в свою чергу суттєво впливають на головний критерій життя – здоров'я і працездатність населення.

Станом на 1 січня п.р. торгова мережа аптечних закладів, що належить підприємствам – юридичним особам, нараховувала 258 аптек і аптечних пунктів. Четверта частина їх кількості розташована у м.Ужгород.

У І півріччі 2016р. через роздрібну торгову мережу реалізовано фармацевтичних товарів на 439,5 млн.грн, товарів медичних та ортопедичних – на 53,8 млн.грн. Більше половини всієї реалізації забезпечено підприємствами міст Ужгород, Мукачево та Хуст.

Продаж фармацевтичних товарів через торгову мережу на особу у першому півріччі становив 349 грн проти 292 грн у відповідному періоді попереднього року.

Частка фармацевтичних товарів, вироблених на території України, в загальному обсязі їх продажу становила більше половини, що свідчить про конкурентноспроможну якість вітчизняних лікарських засобів.

 

Леся Антошик – начальник відділу аналізу даних економічної статистики Головного управління статистики у Закарпатській області

 

Про Захід