Діяльність закарпатських підприємців у 2016 році

Опубліковано:

Фінансовий результат великих та середніх підприємств до оподаткування за січень-червень 2016р. був позитивним і становив 289,3 млн.грн прибутку (за аналогічний період минулого року цей показник був негативним і становив 62,7 млн.грн збитків).

Прибутковими підприємствами, частка яких в загальній кількості становила 71,4%, отримано 643,1 млн.грн прибутку, що на 27,6% менше, ніж за січень–червень 2015р. Основна частина прибутку сформована підприємствами таких видів економічної діяльності: промисловість (81,9% від загальної суми прибутку), оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів (8,1%), транспорт, складське господарство, поштова та кур'єрська діяльність (4,0%).

За промисловими видами діяльності найбільші обсяги прибутку одержано підприємствами машинобудування (30,4% від загального обсягу прибутку промисловості), текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (17,9%), з виробництва меблів, іншої продукції; ремонту і монтажу машин і устатковання (12,5%).

Частка збиткових підприємств порівняно з відповідним періодом минулого року збільшилась на 0,5 в.п. і склала 28,6%. Ними допущено 353,8 млн.грн збитків, що на 76,7% менше, ніж за січень–червень 2015р.

Значних обсягів збитків зазнали підприємства промисловості (58,1% від загальної суми збитків); транспорту, складського господарства, поштова та кур'єрська діяльність (23,2%).

Серед промислових видів діяльності найбільші суми збитків допущені підприємствами машинобудування (67,3% від загальної суми збитків у промисловості); виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів (13,3%).

Заступник начальника управління – начальник відділу аналізу даних економічної статистики управління аналізу статистичних даних Леся Антошик

Про Захід