В обласному центрі діятиме бригада паліативної допомоги

Опубліковано:

Для забезпечення хворих з обмеженим прогнозом життя якісною мультидисциплінарною допомогою виконком міської ради сьогодні погодив утворити при Ужгородському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги виїзну бригаду паліативної допомоги “Хоспіс вдома”.

До складу бригади ввійдуть лікарі, медичний або практичний психолог, медичні сестри, молодші медичні сестри, соціальний працівник, духівник, які пройшли цикли тематичного удосконалення з паліативної допомоги.

“Хоспіс вдома” передбачає забезпечення максимально досяжної якості життя невиліковно хворих шляхом своєчасної діагностики больового синдрому та симптомів розладів життєдіяльності, їх адекватного контролю і кваліфікованого лікування та запобігання страждань усіма доступними методами паліативної допомоги, в тому числі із застосуванням сучасних неопіоїдних та опіоїдних анальгетиків, психотропних лікарських засобів і прекурсорів.

На засіданні йшлося, що фінансування роботи бригади йтиме з кількох джерел, зокрема, на заробітну плату з бюджету, а ліки надаватимуть також благодійні фонди, волонтерські, громадські та інші організації, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

Про Захід