Протягом місячника безпеки дорожнього руху сталося 123 автоаварії

Опубліковано:

Сьогодні в приміщенні Управління патрульної поліції Ужгорода та Мукачева відбувся брифінг, на якому підбили підсумки роботи в рамках Всеукраїнського місячника безпеки дорожнього руху.

У заході взяв участь керівний склад патрульної поліції та т.в.о. начальника Управління превентивної діяльності ГУНП.

Від Управління патрульної поліції з короткою доповіддю виступив т.в.о. начальника УПП Валерій Найман, т.в.о. начальника сектору безпеки дорожнього руху Олександр Ковальчук та командир батальйону Володимир Грубарь.

Патрульні навели основні статистичні дані по території обслуговування та заходи, що проводились упродовж місячника.

Зокрема зазначили, що під час місячника безпеки дорожнього руху на території обслуговування сталися 123 ДТП, із яких 24 ДТП з потерпілими.

З метою виявлення та попередження порушень ПДР провели 25 профілактичних відпрацювань, з яких 20 відпрацювання з оперативниками, 4 – з особовим складом восьми рот УПП та 1 відпрацювання спільно з працівниками ГУНП у Закарпатській області. У взаємодії з представниками територіальних підрозділів Укртрансбезпеки організували та провели 30 спільних відпрацювань, виявивши велику кількість порушень та здійснили 11 патрулювань спільно з громадськими активістами та представниками ЗМІ.

Інспектори УПП в Ужгороді та Мукачеві під час місячника безпеки дорожнього руху виявили 2321 порушення правил дорожнього руху та зафіксували 187 випадків керування у нетверезому стані.

Окремо проводилась робота по профілактиці порушень ПДР та зменшення аварійності на дорогах. Для цього впродовж місячника патрульні організували та провели 15 лекцій для працівників підприємств, організацій та держустанов. Під час патрулювань полісмени УПП були забезпечені друкованими матеріалами та пам'ятками про необхідність дотримання та відповідальності за порушення вимог ПДР, які розповсюджували спілкуючись з громадянами.

Додаткову увагу приділили профілактиці дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Напередодні навчального року працівники УПП провели обстеження прилеглих до навчальних закладів доріг та вулиць, через які проходять маршрути шкільних автобусів. За виявленими недоліками ми скерували 3 інформації у органи місцевого самоврядування.

Для забезпечення безпеки дорожнього руху під час святкування першого дзвоника на 1 вересня працівники патрульної поліції забезпечили безпеку дорожнього руху біля навчальних закладів в Ужгороді, Мукачеві та Чопі.

Ефективним було закріплення патрульних за навчальними закладами з метою профілактики та виховання навичок безпечної поведінки дітей на дорозі.

Робота із забезпечення безпеки дорожнього руху та правопорядку на території обслуговування Управління патрульної поліції в містах Ужгороді та Мукачеві триває.

Про Захід