Чернігівський суд відхилив позов «Новгород-Сіверського лісгоспу» до Закарпатської митниці у справі експорту деревини в Євросоюз

Опубліковано:

Чернігівський окружний адміністративний суд розглянув позов Державного підприємства "Новгород-Сіверське лісове господарство" (Чернігівська область) до Закарпатської митниці ДФС. Позовна заява стосується залізничного вагону з деревиною, яку держлісгосп намагався відправити на експорт одному з австрійських деревообробних підприємств, і яку через порушення законодавства закарпатські митники не випустили за межі України. Керівництво лісгоспу намагалося через суд визнати дії Закарпатської митниці протиправними, після чого примусити її оформити вантаж для експорту в Австрію. Однак суд, розглянувши матеріали справи, залишив адміністративний позов ДП "Новгород-Сіверське лісове господарство" без задоволення.

– Держлісгоспи з різних областей України подали проти Закарпатської митниці загалом 32 адміністративні позови, – коментує постанову суду голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – Зроблено це за вказівкою Державного агентства лісових ресурсів України. При розгляді більшості позовів Закарпатську ОДА визнано третьою стороною. Матеріали справ по залізничних вагонах із деревиною, які "застрягли" на Закарпатті через численні порушення митного законодавства, свідчать, що держлісгоспи займаються масовою вирубкою українського лісу, який під виглядом дров вивозять за кордон. Частина вагонів із лісом за нашими позовами вже конфісковано в дохід держави, по інших тривають експертизи. Рішення Чернігівського окружного адміністративного суду свідчить, що Держагентство лісових ресурсів обрало хибну стратегію в питанні вивезення українського лісу за кордон.

Про Захід