Голова облради відвідав три школи у місті Хуст

Опубліковано:

1 вересня голова Закарпатської облради Михайло Рівіс навідався до трьох навчальних закладів м.Хуст, де відбулися урочисті лінійки та прозвучав шкільний дзвоник.

Першим навчальним храмом стала Хустська гімназія-інтернат, в якій вже 60-й раз пролунав дзвоник, а цьогорічні п'ятикласники-новачки вперше переступили поріг школи. Навчається тут майже півтисячі дітей, яких виховують 60 педагогів. Директор гімназії Михайло Онофрей під час святкового дійства з неабиякою гордістю повідомив, що їх навчальний заклад – у трійці лідерів серед шкіл Закарпаття, учні якої вкотре підтвердили високий рівень знань та професійну майстерність своїх наставників. Слова вдячності він висловив вчительці української мови та літератури Олесі Ківеждій, яка стала переможцем всеукраїнського конкурсу "Вчитель року-2015" та заслуженим учителем України.

Михайло Рівіс, вітаючи школярів з початком навчального року, педагогів та присутніх батьків, зазначив, що саме від молоді нині залежить подальший розвиток незалежної України, якій днями виповнилося 25 років. Країна як ніколи чекає від них високого рівня знань, креативних ідей, наполегливості у досягненні мети. А також повідомив, що Хустська гімназія-інтернат включена у спільний інвестиційний проект з розбудови у рамках співпраці Закарпаття з чеським краєм Височина. Тож, незабаром школа матиме сучасний модернізований вигляд.

Цей сонячний день особливо урочистим став для першокласників Кірешської ЗОШ І ступеня, які на лінійці радісно крокували у вишиванках і перший урок зустріли в оновлених класах. Навчатиметься тут 52 діток у 1-4 класах та виховуватимуться 19 дошкільнят. Реконструкція навчального закладу здійснюється у два етапи. На перший виділено 2 млн грн. з міської скарбниці м.Хуст, понад 6 млн.грн. – з Державного фонду регіонального розвитку. Загалом планується освоїти 18 млн.грн. Незабаром школа-садок матиме нову котельню, яка працюватиме на альтернативному опаленні та заощаджуватиме кошти, харчоблок та інші приміщення.

Присутні на урочистій лінійці разом з головою облради народний депутат ВРУ Валерій Лунченко та Хустський міський голова Володимир Кащук запевнили колектив школи та батьків, що докладатимуть максимум зусиль, аби дітки почували себе комфортно та затишно та побажали учням, щоб здобуті знання допомогли реалізувати себе у житті.

Завітав на перший дзвоник Михайло Рівіс і до Хустської спеціальної школи-інтернат І-ІІ ступенів, де навчається 92 дітей з вадами слуху. Завдяки ваховому колективу школи на чолі з директором Богданом Деленко, який днями отримав вагому відзнаку – Заслужений працівник освіти України, – вдалося досягти успіхів у навчально-виховній, корекційно-відновлювальній, реабілітаційній та матеріально-технічній діяльності. Відтак учні школи ставали неодноразово призерами районних, обласних та республіканських змагань з різних видів спорту, займаючи призові місця. Цьогоріч за кошти ДФРР та обласного бюджету введено в дію центр трудової та фізичної реабілітації, збудовано басейн, зал ЛФК, сучасні приміщення, де буде розміщено навчально-виробничі майстерні. Очільник навчального закладу із великим задоволенням продемонстрував Михайлу Рівісу творчі вироби дітей, які вражають тонкою роботою і є справжніми шедеврами.

– Памятайте, що знання – це найцінніше, що набуває в житті людина. Виховуйте в собі наполегливість у навчанні, любов до праці, повагу до батьків. Будьте справжніми патріотами України, рідного міста, своєї школи й родини. Хай щастить вам на нелегких дорогах до знань, юні друзі! – побажав на святковій лінійці голова облради.

На закінчення урочистостей Михайло Рівіс під гучні оплески учнів та батьків вручив грамоти обласної ради керівникам та подяки трудовим колективам цих шкіл, подякувавши за кропітку працю, професіоналізм та побажав всім миру, злагоди та нових успіхів на навчальній ниві.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід