Пожежники Закарпаття продовжують профілактичні заходи (Фото)

Опубліковано:

29 серпня відбулось пожежно-профілактичне відпрацювання села Тур'я Пасіка, під час якого співробітники районного сектора розповіли громадянам, як їм варто себе поводити під час осіннього пожеженебезпечного періоду. Під час цих заходів фахівці пожежно-рятувальної справи обговорювали із населенням найпоширеніші причини виникнення пожеж, найефективніші способи їх попередження, роздавали людям пам'ятні листівки. Було проведено бесіди про виникнення пожеж через необережне поводження з вогнем, паління в ліжку в нетверезому стані, сушіння одягу над газовою плитою, правильну експлуатацію електронагрівальних приладів, дитячі пустощі з вогнем, виникнення в оселях нещасть через коротке замикання електромережі. Селян поінформували про алгоритм дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації. Також проводився профілактичний огляд житлових будинків та господарських споруд найнезахищеніших верств населення.

Після того, як житловий сектор населеного пункту був навчений правилам безпеки та “озброєний” листівками від Служби “101”, фахівці ДСНС навідалися до місцевого дошкільного навчального закладу. Тут для малят була заготовлена зовсім інша програма. Ігри, вікторина та й звісно ж показ обладнання й техніки пожежно-рятувального підрозділу. Малеча із захватом слухала все, що розповідали їй поважні гості і з неменшим захватом дивилась на пожежний автомобіль та спорядження бійця ДСНС.

Проведення таких заходів є вкрай важливим, адже через безпосереднє спілкування із працівниками Служби “101” люди дізнаються не тільки про правла пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, а й задають прямі питання щодо протипожежного режиму у власних оселях.

Управління ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід