Роботодавці Закарпаття розпочали консультації з соціальними партнерами

Опубліковано:

ОООРЗ розпочало консультації з лідерами профспілкового руху з приводу підготовки до підписання територіальної Угоди між Закарпатською ОДА, Обласним об'єднанням організацій роботодавців "Закарпаття" та профспілковими об'єднаннями області на 2016-2017 р.р.

27 серпня з ініціативи Обласного об'єднання організацій роботодавців "Закарпаття" відбулась робоча зустріч голови ООРЗ Володимира Панова та виконавчого директора Михайла Думнича  з головою Ужгородської територіальної профспілки Львівської залізниці Ярославом Автанасом, головою Закарпатської обласної організації "Укрелектропрофспілка" Володимиром Бокотеєм та головою Мукачівської районної організації профспілки працівників АПК Михайлом Гердеєм.

Учасники зустрічі визначили ключові питання для обговорення:

  1. Перехід економіки області на кластерну модель розвитку.
  2. Створення передумов для стрімкого росту та збільшення кількості робочих місць.
  3. Спільна робота над соціальними стандартами для працюючих.

Сторони прийшли до висновку, що підписання угоди може дати новий імпульс економічного розвитку Закарпаття, але її текст повинен бути конструктивним та конкретним. Для цього необхідно відпрацювати модель, структуру та зміст Угоди.

Закарпатська територіальна Угода не повинна готуватись як калька київської Генеральної угоди, а відзначатися інноваційністю та дієвістю, а також стати тим документом, що відповідає сучасним трендам менеджменту. Тобто не "документом для документу", а документом для реалізації.

Такий підхід свідчить про серйозність намірів керівників роботодавців та профспілкових організацій.

Консультації роботодавців Закарпаття з профспілковими лідерами краю продовжуються. 

Про Захід