Керівництво «Праги» прокоментувало ситуацію щодо отруєння людей в Ужгороді (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 29-го серпня, керівництво готельно-ресторанного комплексу "Прага" – власник закладу Юрій Бережник та директор готелю Олександр Салай прокоментували ситуацію із нещодавнім отруєнням, внаслідок якого було госпіталізовано майже два десятки людей. http://prozahid.com/content-33391.html

Насамперед Юрій Бережник відзначив, що незалежно від того, якими будуть офіційні результати, він хоче попросити вибачення у потерпілих за такий прикрий інцидент, який мав місце у їх закладі.

"Не хотіли щось коментувати до моменту, доки з'явиться офіційна інформація – результати.  Але офіційної інформації немає і зараз, час проходить, ситуація нагнітається, тому ми вирішили, що маємо озвучити і свою позицію.

Ми готові до зустрічей з потерпілими. З'явилася інформація, що частина з них хоче судитися, і, хоч судів ми не боїмося, незалежно від того, який буде офіційний результат, ми надамо людям компенсації. Якщо людина матиме довідку, що вона проходила лікування та, приміром, чеки про купівлю медикаментів тощо – ми все компенсуємо", – наголосив Юрій Бережник.

Також власник закладу надав інформацію по кільком аспектам, пов'язаних із інцидентом, які з'явилися у крайових ЗМІ. Зокрема про те, що працівників кухні начебто були відсутні санітарні книжки.

"З 12 чоловік, яких провіряли, у 10 людей були санітарні книжки на руках, ще у двох людей санкнижки знаходилися в поліклініці, і ми їх донесли наступного ж дня. Також була інформація про те, що начебто немає документів на продукти, що ми купляємо. Але це не так. Всі документи, яких не було одразу, ми також донесли у санепідстанцію. По суті весь минулий тиждень наш менеджмент доносив всі необхідні документи у санепідстанцію. Але ще раз наголошу, ми не купляємо продукцію на базарі, тільки у супермаркетах. На жаль, як ми маємо шанс щось не дуже якісне принести з магазину, так само і звичайний споживач може принести таке до дому. Від цього ніхто не застрахований", – пояснив Юрій Бережник.

Також, як пояснив власник закладу, залишається ще й проблема того, що люди звикли приносити свої продукти та страви у заклад: "Це велика проблема. Люди несуть і просто не розуміють, чому цього не можна робити. І при тому, що ми підписуємо договори про те, що це їх відповідальність, при тому, що їх продукти ізольовані від інших, – застраховані ми не можемо бути. При всій повазі до людей, які потерпіли, вони також принесли свої продукти.  

Ми працюємо 8 років, провели чималу кількість різноманітних заходів: весіль, конференцій, зустрічей, корпоративів тощо. Такий випадок вперше. Знаєте, я зараз міг би виступити з голосними заявами про те, що звільняю всю кухню, чи щось подібне, але у мене не має підстав це робити. Зрозумійте, в моїх інтересах, аби результати експертизи були ще на "позавчора", при тому будь-які, аби ми знали, що робити і куди рухатися", – наголосив Юрій Бережник.

Також керівництво готельно-ресторанного комплексу продемонструвало журналістам кухню закладу, аби наочно показати, що в закладі є всі умови для правильного зберігання продуктів.

"Про Захід"

Про Захід