Іршавські школярі зустрілися з бійцями АТО

Опубліковано:





 У шестикласників Іршавської ЗОШ №1 була запланована виховна година, на яку вирішили запросити наших захисників – учасників антитерористичної операції.
Із допомогою волонтера Віталія Світлика зустріч організували. Троє солдатів –двоє з них з Іршави, а один із сусіднього Сільця – поспілкувалися із школярами. Гості принесли на урок макет АКМ та бронежилет, повідомляє Іршавська міська рада.
Учні фотографувалися, просили автографи у солдатів. Заняття промайнуло дуже швидко. Діти випитували у хлопців як воно бути солдатом, як потрапити до лав армії. Загалом, не дивлячись на те, що в класі більше дівчат, сипалася купа запитань, діти світилися цікавістю. Напевно, найгострішим і болючішим є питання як там…на війні? Солдати постаралися відповісти, хоча і крізь сльози.
У класі панувала атмосфера, яку неможливо описати словами. Тут все вибудуване на почуттях – справжніх, відвертих, щирих. Діти захоплюються солдатами, вони поважають та бачать у них героїчність та мужність. А ці риси й справді притаманні всім трьом. Хлопцям довелося пройти криваву стежку війни, бачити вогонь, смерть, переживати страшні миті. Але вони вистояли, вони не покинули позицій і згодом знову відправляться на війну. Відправляться у зону бойових дій, щоб повернути мир і спокій на Україну, звільнити її від загарбника, щоб знову побачити ці щасливі дитячі обличчя, які змушують боротися і жити, жити заради них.

rada.irshava.info

 


Про Захід