Іршавська малеча знайомилася з Кам’яницьким лісництвом (Фоторепортаж)

Опубліковано:

Іршавські дітки з трьох шкільних лісництв НПП "Зачарований край" у рамках програми реверсних навчальних поїздок "ВЧИМОСЬ ПРО ЛІС В ЛІСІ" відвідали Кам'яницьке лісництво ДП "Ужгородське ЛГ" та Закарпатський еколого-натуралістичний центр.

Поїздку організовано представниками ГО агенство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону “ФОРЗА” у рамках проекту “FOR SOC Ліси для суспільства – ліси без бар'єрів”, за сприяння ЗОЕНЦ, при підтримці Кам'яницького лісництва Держлісагенства України ЗОУЛМГ ДП “Ужгородське ЛГ” та НПП “Зачарований край”.

Під час візиту іршавська малеча з трьох шкільних лісництв НПП “Зачарований край” – Підгірнянського, Ільницького та Осійського, розпочали день в обласному еколого-натуралістичному центрі зі знайомства інтерактивній формі: “Що для мене ліс? Що я не знаю про ліс? Що я люблю робити в лісі?” та короткої інформації про мету поїздки. Супроводжували дітей Радміла Устич (ГО ФОРЗА) та Алла Самойлова (ЗОЕНЦ), які провели ознайомчу екскурсію по території центру, в ігровій формі здійснили пізнавальні заходи з лісової педагогіки: діти фантазували в грі “Наголуй пташенят” з елементами ленд-арту та у формі гри “Ти – зайченя” ознайомилися з навичками виживання тварин.

Опісля діти переїхади до Кам'яницького лісництва Держлісагенства України ЗОУЛМГ ДП “Ужгородське ЛГ”, де ознайомилися з історією лісництва та досягненнями юних лісівників у обласних та Всеукраїнських заходах. Іршавським дітям цікаво було побачити навчальні стенди про індикатори типів лісу Карпат, “Живі сторінки Червоної книги”, кожен зміг потримати в руках експонати гірських порід та мінералів Карпат чи вирізані брусочки найрідкісніших та звичайних порід дерев нашого краю, які приготовлені для проведення занять учнів Кам`яницького шкільного лісництва.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Про Захід