Тячівській “Парасольці” вже п'ять!

Опубліковано:





 П'ятиріччя від дня створення відзначив єдиний в Україні центр-інтернат європейського типу для молодих людей з фізичними вадами, які до того проживали у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті.

Коли лише розпочався даний проект, не дуже вірилося у такий його колосальний успіх. Тож привітати зі святом приїхало чимало поважних гостей, у тому числі і тих, кому даний заклад завдячує своїм існуванням: це волонтери зі Швейцарії, представники місцевої влади, благодійники. Загалом, тоді до збору коштів долучилося 600 сімей з альпійської країни.

– Мені як представнику влади приємно відзначити, що заклад такого європейського типу, як “Парасолька”, знаходиться саме у нашому райцентрі, – відзначив у своєму виступі голова Тячівської РДА Петро Голубка. – І те, що ми бачимо тепер, безперечно є результатом клопіткої праці людей з добрим серцем, які зробили все необхідне, аби “Парасолька” стала справжньою домівкою для її вихованців.

Відтак висловив щиру вдячність партнерам з Швейцарії, а саме – президенту Асоціації “Парасолька” Моніці Фішер, керівництву цього закладу – завідувачу соціального Центру Оксані Лукач, міській владі в особі голови Івана Ковачу, та всім причетним до створення та функціонування центру.

З нагоди свята голова Тячівської РДА Петро Голубка передав солодощі і взяв на себе зобов'язання, як волонтер, щодо забезпечення закладу сільгосппродукцією, яка необхідна для ведення господарства.

У свою чергу вихованці соціального Центру “Пара­солька” порадували всіх присутніх концертною програмою з патріотичним спрямуванням. А також провели майстер-класи в майстернях, де показали свої вміння з виготовлення декору та різних предметів домашнього вжитку.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації


Про Захід