В Ужгороді до 25-річниці Незалежності України запустили відновлену дитячу залізницю (Фото)

Опубліковано:

Від сьогодні (24 серпня) в Ужгороді знову запрацювала дитяча вузькоколійна залізниця, яка простоювала останні 7 років. Відновлення вузькоколійки, справжньої туристичної родзинки обласного центру, стало одним із пріоритетних завдань Геннадія Москаля після призначення на посаду голови ОДА. Перший рейс поїзд із дітворою повели саме Г.Москаль (перша освіта теперішнього голови Закарпатської ОДА – помічник машиніста) та керівник Львівської залізниці Іван Груник.

– Ми неодноразово  зверталися з проханнями відновити дитячу вузькоколійку в Міністерство інфраструктури України, але завжди отримували відповідь: "Дитяча залізниця збиткова, тому відновлювати її немає сенсу", – зазначає Г.Москаль. – Справу вдалося зрушити тільки після призначення Івана Груника керівником Львівської залізниці. Пан Іван якось приїхав до Ужгорода, ми прогулювалися містом, говорили, хто де починав працювати, згадали спільне залізничне минуле, і я запропонував: "Давайте подивимося один занедбаний об'єкт в Ужгороді – дитячу залізницю – і зробимо так, щоб відновлений поїзд у перший рейс ми могли повести разом із вами". Іван Груник прийняв мою пропозицію, і ось тепер ми маємо результат. Завдяки Львівській залізниці відновлено локомотив, два вагони, колію і все необхідне обладнання. Дитяча залізниця в Ужгороді й далі не буде рентабельною, але ж не все має приносити прибуток. Треба робити щось не тільки заради вигоди, а й для усміхнених дитячих обличь. Відновлена залізниця – це подарунок дітям, їхнім батькам, усім ужгородцям та гостям міста до 25-річчя Незалежності України.

Дитяча вузькоколійка в Ужгороді працюватиме до кінця тижня щоденно з 9.00 до 17.00. Рейси відправлятимуться щогодини. З наступного тижня залізниця працюватиме по вихідних – у суботу й неділю – за тим же графіком. Проїзд у поїзді – безкоштовний!

Про Захід