Майже дві сотні котелень соціальної сфери на Закарпатті використовують для опалення вугіллям

Опубліковано:

Підготовку господарського комплексу та установ бюджетної сфери Закарпаття до роботи в осінньо-зимовий період та забезпечення котелень бюджетних закладів області твердим паливом обговорили під час селекторної наради з райдержадміністраціями та міськвиконкомами, яка відбулася в Закарпатській ОДА під головуванням директора департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Едуарда Маляра.

"Станом на 15 серпня підготовку житлового фонду області до опалювального сезону забезпечено на 79 відсотків, теплового господарства – на 78 відсотків, водопровідно-каналізаційного господарства на 80 відсотків. Органами влади на місцях до опалювального сезону підготовлено 624 школи,  557 дошкільних навчальних закладів та 36 лікарень", – повідомив Е. Маляр.

Особливий акцент під час наради зробили на підготовці котелень, які для опалення використовують дрова або вугілля. За інформаціями департаментів облдержадміністрації, у сфері управління яких перебувають бюджетні установи та організації, на Закарпатті нині 197 котелень установ соціальної сфери роботи використовують для опалення вугілля. Установи бюджетної сфери наразі закуповують вугілля та паливні дрова. Зокрема, аналізують ринок та постачальників. Станом на початок серпня кількість заготовленого вугілля, з урахуванням залишку на кінець минулого опалювального періоду, становить 37 відсотків від потреби.

Загалом, за інформаціями районних державних адміністрацій, господарський комплекс, житлово-комунальне господарство та установи бюджетної сфери, готові до нового опалювального сезону.

Про Захід