Москаль доручив правоохоронцям вжити всіх заходів для затримання вандалів, що пошкодили пам’ятник Петефі в Ужгороді

Опубліковано:

Керівник Закарпаття Геннадій Москаль та Уповноважений Уряду Угорщини Іштван Грежа взяли участь у церемонії відкриття оновленого спортивного майданчика біля 4-го гуртожитку Ужгородського національного університету. Об'єкт, який повністю відповідає європейським стандартам, складається зі штучного поля для міні-футболу, багатофункціонального майданчика для гри у баскетбол, волейбол і теніс, різноманітних силових тренажерів. Реконструкція майданчика стала можливою завдяки підтримці Уряду Угорщини, який виділив на спортивний об'єкт дві третини від необхідних коштів. Решту профінансував УжНУ.

У своїй промові Геннадій Москаль висловив жаль через акт вандалізму над  пам'ятником угорському поету Шандору Петефі в обласному центрі. І жорстко розкритикував бездіяльність правоохоронних структур Ужгорода.

– Я направив керівнику Національної поліції України телеграму про незадовільну роботу щодо розкриття цього злочину співробітниками поліції, – заявив Г.Москаль. – А місцевим правоохоронцям доручив докласти максимум зусиль для розкриття акту вандалізму. Мені дуже прикро, що це сталося незадовго до наших найбільших державних свят – Дня незалежності України та Дня Святого Іштвана.

Геннадій Москаль також  подякував уряду Угорщини за ту допомогу, яку сусідня країна надає не тільки угорській громаді, але й усьому Закарпаттю.                      

Про Захід