Закарпатські стронгмени зайняли достойні місця на “Кубку слов’ян” в Словаччині (Фото)

Опубліковано:

На цих вихідних, 5-го серпня, в словацькому місті Жиліна вже традиційно відбувся VIII силовий турнір "Кубок слов'ян" серед стронгменів повідомив ЗІДО Іван Григоровський. Представники 10-ти слов'янських країн боролися за право стати найсильнішим. Фаворитами були поляк Роберт Цирвус, словак Браніслав Ґольєр та найсильніший українець Костянтин Ільїн. Останнім двом вже вдавалося в минулому у 2010 та 2011 роках здобути "Кубок слов'ян", але ще нікому не вдавалося стати дворазовим переможцем.

Костянтина останній рік супроводжують постійні травми, він ніяк не може вийти на пік форми. На початку цього сезону Ільїн переміг на першому етапі "Центральноєвропейського кубку", але згодом на турнірі в Узбекистані при перенесенні 500 кг суперйоку (коромисла) він травмував коліно і в наступних змаганнях йому потрібно було терпіти біль і прикласти набагато більше зусиль щоб перемогти або потрапити до трійки призерів.

Хоча на "Кубку слов'ян" Костя програвав поляку, але після четвертої вправи скориставшись помилкою суперника він вирвався вперед і зміг отримати перемогу на цих престижних змаганнях. Друге місце посів Цирвус, а треім став Ґольєр.

Костянтин Ільїн з Чернівців є членом "Карпатської ліги сильних людей", представництво якої знаходиться в Ужгороді. В турнірі брали участь також інші члени ліги. Наша молода надія з Великого Березного Володимир Цифра став п'ятим, а ветеран цього спорту, ужгородець Іван Григоровський посів сьоме місце, що є теж не малим досягненням в такій конкуренції. Стронгменський сезон у самому розпалі, майже кожного тижня проводяться змагання і спортсмени не мають часу на відновлення сил та відпочинку.

 Нещодавно, 23 липня відбулися четвертий та п'ятий етапи "Центральноєвропейського кубку". Так як один турнір проходив у словацьких Татрах, а інший у польському місті Міколайкі майже біля Балтійського моря, то хлопцям прийшлося розділитися. Іван та Костянтин змагалися у Словаччині, а Володимир поїхав до Польщі, де здобув друге місце (першим став поляк Цирвус, а третім чех Їрка Вітіска). У Татрах з розділом в один бал переміг найсильніший словак останніх трьох років Ігор Петрік. Ільїн став другим. Григоровський посів шосте місце, взявши цінні бали у цілковому заліку. Вже через тиждень Ільїн та Цифра взяли участь у шостому етапі в чеському місті Трутнові, де посіли четверте та сьоме місця. В загальному заліку Костянтин Ільїн знаходиться на 1-му місці "Центральноєвропейського кубку". На п'яти йому наступають сильні поляки Роберт Цирвус та Рафал Кобиляш. Володимир Цифра на 5-му місці. За плечами Кості і Володі по п'ять етапів. Іван Григоровський, який був лише на двох турнірах ЦЄК, знаходиться на 12-му місці серед 27 спортсменів, які приймали участь у шести етапах.

Які плани у представників Карпатської ліги найближчим часом? Відразу після "Кубку слов'ян" Ільїн полетів до російського міста Омск, де 7 серпня відбудеться "Європейський кубок". 20 серпня в Ліптовскому Мікулаші стронгменів чекає сьомий етап ЦЄК, а наступного дня восьмий етап у Польщі. У суботу 27 серпня Григоровський Іван та Володимир Цифра будуть змагатися у парному турнірі "Татранський силач" у Попраді. В неділю 28 серпня в Ужгороді пройде основний закарпатський турнір силачів "Карпатський медвідь", цього року знову міжнародний. ЦЄК – Центральноєвропейський кубок стронгменів був заснований у 2012 році федераціями Словаччини, Чехії, Польщі та України. Україну представляє "Карпатська ліга сильних людей". У минулому році за результатами всіх етапів переміг Костянтин Ільїн, другим став Рафал Кобиляш, а третім Володимир Цифра.

ЦЕНТРАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКИЙ КУБОК СТРОНГМЕНІВ 2012:

– Ільїн Костянтин 2013

– Ільїн Костянтин 2014

– Ігор Петрік 2015

– Ільїн Костянтин

Про Захід