В місті представили кандидатів до Верховної Ради

Опубліковано:

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему: “Закарпатський політикум та майбутні вибори до Верховної Ради: аналітична презентація щодо мажоритарних кандидатів до українського парламенту від області”.

Було представлено незалежний аналіз щодо того, хто з представників закарпатського політикуму на сьогодні гіпотетично має мотивацію в майбутньому претендувати на висунення власної кандидатури на виборах до українського парламенту на усіх 6 округах – як у випадку дострокових виборів, так і чергових виборчих перегонів.

Презентацію аналізу прокоментував його автор – Максим Іванов, політичний консультант, Агентство стратегічних комунікацій IM Consulting. “Ми маємо на меті аналіз інформації та прогнозування тих чи інших політичних процесів, що тривають в нашій області, та їх вплив на розвиток суспільства” – каже він.

На “ужгородському” окрузі № 68 експерт розглядає 7 потенційних кандидатів. Перший, хто вже фактично почав виборчу кампанію – Андрій Андріїв. “За останні півроку цей депутат облради веде максимальну активність як на власному окрузі, так і в загальному по Ужгороду. Кампанію, можливо, будуватимуть на впізнаваності за прізвищем, оскільки брат політика – мер Ужгорода Богдан Андріїв, а також на основі інших доступних їм ресурсів”, – каже М. Іванов. “Колегами” за округом є також Василь Ковач, Роберт Горват, Володимир Чубірко, Сергій Ратушняк, Олександр Ледида та Михайло Качур у випадку, якщо більш потужний кандидат від про-президентської політичної сили не буде знайдений.

Щодо 69-го округу, то тут актуальним є питання, хто зможе скласти альтернативу Віктору Балозі. За словами експерта, це можуть бути Іван Чубірко або Леонід Баранюк.

У 70-му окрузі – чинний нардеп Михайло Ланьо. Скласти йому конкуренція зможе Олександр Кеменяш, колишній нардеп.

“Зараз спостерігаємо тенденцію, що представники “колишньої еліти” так само можуть пробувати свої сили у балотуванні до парламенту. Так, балотуватися імовірно зможе Сергій Мошак, а Іван Шкирта може бути висунутий у якості “технічного” кандидата від пропрезидентської політичної сили”, – каже М. Іванов.

             На 71-му окрузі зможуть зіштовхнутися Валерій Пацкан, Валерій Лунченко, Павло Балога, Степан Деркач, додаткові кандидати – Мирослав Білецький або Михайло Рівіс, у випадку, якщо Валерій Лунченко отримає кард-бланш на балотування за списком.

72й округ – Василь Петьовка і, можливо, Петро Голубка. Округ досить складний, об'єднує 2 найбільші райони області, тож вимагає чималих ресурсів.

На 73-му окрузі розглядають таких кандидатів: Іван Балога, Іван Бушко, Владислав Поляк та “угорський кандидат” – поки без прізвища, кандидат від угорської нацменшини.

Наразі, за словами Максима Іванова. активно створюються нові політичні партії, тож є можливість побачити і “нові обличчя”.

Аналіз було виконано шляхом співставлення таких категорій, як мотивація кандидата; гіпотеза щодо висунення кандидатури; ресурсний потенціал кандидата, що здатний забезпечити досягнення його мети; політичний аналіз щодо шансів того чи іншого кандидата; сильні й слабкі сторони кандидатів; поточна активність на окрузі, тощо.

Ужгородський прес клуб, фото Я.Денисюк.

Про Захід