Вступники-діти загиблих в АТО гарантовано отримають бюджетні місця

Опубліковано:

Повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки в Україні (МОН).

У Міністерстві освіти і науки України повідомили, що випускники шкіл, котрі цьогоріч вступають у виші і батьки яких загинули у зоні проведення антитерористичної операції, обов'язково отримають бюджетне місце.

Вступникам, у яких батьки (один із батьків) загинули (загинув) під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, або померли (помер) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районах проведення антитерористичної операції та які не вступили на навчання до вищих навчальних закладів на місця державного замовлення, Міністерство освіти і науки гарантовано виділить бюджетні місця", – йдеться у повідомленні.

У МОН зазначають, що абітурієнти, які відносяться до зазначених вище категорій, повинні надіслати свої дані на електронну адресу [email protected] – прізвище, ім'я по батькові, рік народження, контактний мобільний телефон, а також зазначити спеціальність та вищий навчальний заклад, куди відбувався вступ. 

Після отримання даних, Міністерство зв'яжеться з керівництвом відповідного вищого навчального закладу і передасть йому всю інформацію.

Після цього університет має щонайшвидше зв'язатися з абітурієнтом та підготувати звернення до Міністерства стосовно виділення місць держзамовлення для вказаної категорії вступників.

Про Захід