Як пройшов прийом громадян у мера Ужгорода

Опубліковано:

Особистий прийом ужгородців сьогодні проводив міський голова Богдан Андріїв, зафіксовано 33 звернення, але загалом зі своїми проблемами і негараздами прийшли більше півсотні людей.

Як і зазвичай, було 4 основні блоки питань: прохання про матеріальну допомогу, переважно на лікування, щодо виділення землі, надання житла і ремонти – дахів, каналізації, покрівель, доріг.

Дуже часто люди звертаються у крайній безвиході, кілька питань стосувалися проблем, які можна вирішити лише в суді. Консультації, як діяти, надавала, на прохання Богдана Євстафійовича, начальник управління правового забезпечення міської ради Олена Жулінська. Жителі одного з колишніх гуртожитків на проспекті Свободи прийшли скаржитися, що не можуть приватизувати помешкання, бо будівлю завод, якому вона належала, продав приватному власнику із сусідньої області.

Були і скарги на сусіда, з яким уже кілька років триває війна, прохання допомогти з ремонтом покрівлі в приватному будинку, хоча міська рада цього робити не може, численні звернення надати житло, зокрема, зверталися й люди, котрі навіть не зареєстровані в Ужгороді і не перебувають на квартирній черзі. Попри те, що місто не має у своєму розпорядженні житла, з такими проханнями щоразу приходить чимало громадян.

Щодо комунальних проблем, то сьогодні, очевидно, через наслідки двох буревіїв, які лютували в Ужгороді минулого тижня, особливо багато було прохань зрізати гілки і навіть цілі дерева.

Звернулися до міського голови і представники зоозахисної організації “Барбос” – вони розробили пропозицію (програму) на кілька років щодо регулювання в Ужгороді чисельності безпритульних тварин.

У документі йдеться про методи відлову, тримання на карантині, стерилізацію тварин, профілактичну обробку, вакцинацію від сказу, заходи з прилаштування до господарів, просвітницьку роботу, спрямовану на те, щоб чотирилапих безхатьків було менше. Програма передбачає і потенційну участь партнерів, благодійників, залучення грантових коштів, адже на сьогодні стерилізація однієї собаки коштує 100-150 гривень, а за розрахунками “Барбоса” потрібно було б провести таке хірургічне втручання протягом 2016-2019 років принаймні 1,5 тисячі тварин. Крім того, необхідний спеціальний автомобіль для вилову і транспортування чотирилапих, дезинфекційні засоби, вакцини, корми тощо. Богдан Андріїв запевнив, що пропозиції волонтерів докладно вивчать.

Загалом за підсумками прийому громадян міський голова дав чимало доручень керівникам профільних підрозділів.

Про Захід