В лісах Закарпаття провели попереджувальні рейди (Фото)

Опубліковано:

Рятувальники Закарпаття продовжують здійснювати рейдові перевірки щодо недопущення пожеж у лісових масивах. Враховуючи, що на вулиці панує суха спекотна погода, коли високий (подекуди – найвищий) клас пожежної небезпеки, а людський фактор – основна причина виникнення пожеж, працівники Управління ДСНС україни у Закарпатській області, передусім, під час таких профілактичних заходів зосереджують увагу на проведенні роз'яснювальної роботи з відпочивальниками щодо необхідності суворого дотримання правил пожежної безпеки в лісі.

27 липня представники Берегівського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно з працівниками ДП"Берегівське лісове господарство" на території району провели рейд-відпрацювання місць масового відпочинку людей на предмет дотримання правил пожежної безпеки під час перебування у лісопаркових зонах та лісових масивах.

Рятувальники та лісники нагадали громадянам про небезпеку розведення вогнищ у непідготовлених для цього місцях. Також наголосили, як поводитись, якщо помітили пожежу в лісі: куди повідомляти, як загасити на початковій стадії та не допустити розповсюдження вогню.

Зустрічаючи людей, рятувальники наголошували на дотриманні правил пожежної безпеки, розповідали про випадки пожеж, які мали місце на території області та попереджали про відповідальність за порушення чинного законодавства. На сьогодні, на території Закарпаття вже виникло 194 пожежі в екосистемах, з яких 11 – в лісових масивах.

Окрім профілактичних бесід,  громадянам вручили застерігаючі листівки, плакати, де йдеться про необхідність дотримання правил пожежної безпеки на природі.

Також цього тижня аналогічні профілактичні заходи, спрямовані на попередження пожеж в екосистемах краю, пройшли в Перечинському, Воловецькому, Виноградівському та Іршавському районах.

Шановні громадяни! Пам'ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, а й людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, лісові насадження.

Не втрачайте пильності. У разі  виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером "101".

У ДСНС України у Закарпатській області

 
Про Захід