Перечинський пенсійний фонд консультує безробітних (Фото)

Опубліковано:

Фахівці Перечинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області активно співпрацюють з Перечинським районним центром зайнятості в наданні консультаційних послуг безробітним громадянам. На черговому семінарі, який відбувся 26 липня першим заступником начальника об'єднаного управління Оксаною Олефір, проінформовано присутніх громадян про умови набуття і порядок зарахування страхового стажу, наголошено на негативних наслідках нелегальної зайнятості та отримання заробітної плати в "конвертах".
Учасники семінару акцентували увагу на тому, що в районі складно знайти роботу, та в разі працевлаштування вони змушені погоджуватися на всі умови роботодавця, в тому числі на отримання заробітної плати в "конверті". Оксана Олефір наголосила, що з такого заробітку внески до Пенсійного фонду не сплачуються і, як наслідок, не враховуються для призначенні або перерахунку пенсії. У результаті людина втрачає велику частку майбутньої пенсії.
Заступник начальника об'єднаного управління проінформувала учасників семінару також про формування електронної пенсійної справи на базі нової централізованої системи призначення та виплати пенсій. Ця система буде зручною для громадян, адже дає можливість визначати пенсію за всіма варіантами, на які має право майбутній пенсіонер, інформує Головне управління Пенсійного фонду у Закарпатській області.

Про Захід