Прощання з Осою: в селі Угля провели в останню путь загиблого в АТО закарпатця (Фото)

Опубліковано:

Вчора, 21 липня, в селі Угля, що на Закарпатті, в останній шлях провели командира 9-ї механізованої роти 93-ї ОМБр старшого лейтенанта Володимира Цірика (позивний "Оса"), який загинув у бою з терористами, повідомляють на сторінці 93-ї ОМБр у мережі Фейсбук.

Кортеж, що віз домовину з тілом полеглого воїна, люди зустрічали на колінах, вигукуючи "Герої не вмирають!". Останній шлях було освічено тисячами лампадок, а углянці виклали свічками ім'я свого героїчного земляка.
Попрощатись з бойовим побратимом прибули сотні військових та волонтерів, в тому числі – безпосередній командир "Оси" комбат з позивним "Дельта" та відома на передовій медик – Мама Пісків – Степанівна.
Після панахиди, товариші по зброї "Оси" пронесли на руках труну до центральної площі в супроводі військового оркестру. Останній шлях воїна осипали квітами…
На церемонії прощання бойові побратими згадували Володимира Цірика, як талановитого фахового офіцера, що був справедливими командиром, турботливим до підлеглих і в той же час неймовірно безстрашного, справжнього патріота України.
"Навіть коли він був смертельно поранений, він дбав не про себе, а про товаришів, які були поруч із ним. І він просив спочатку їх врятувати", – розповів про останні години життя "Оси" товариш по зброї Володимира за позивним "Моряк".
Героя поховали на сільському кладовищі з усіма належними військовими почестями.
Україна втратила одного з кращих своїх синів, а Збройні сили – талановитого і дуже перспективного офіцера, що мав всі шанси досягти найвищих керівних посад і перемог.

Про Захід