В одному з районів Закарпаття з'явились нові зони для відпочинку (Фото)

Опубліковано:

 

У 2016 році в угіддях Мокрянського держлісгоспу лісах заплановано облаштувати нові загальнодоступні організовані зони відпочинку. Як розповів директор господарства Володимир Куцин, де вони з'являються визначать до кінця цього року. У зелених зонах лісового фонду також мають намір прокласти екостежки та облаштувати смітники – все аби туристам було затишно, а ліси були й надали доглянутими та чистими.

 

Неймовірні краєвиди угідь Мокрянського держлісгоспу, де верхів'я гір сягають понад 1000 метрів над рівнем моря, ваблять туристів з різних куточків нашої країни та закордоння. Саме тому охорона та захист лісу є пріоритетним напрямком роботи лісівників. Одним зі способів досягнення цього є спорудження нових лісових доріг та рекреаційних пунктів у зелених масивах лісгоспу. Також потрібно створити умови для комфортного відпочинку людей, в цих зонах будуть стояти контейнери і буде організований вивіз сміття, що допоможе зберігати ліси чистими, – пояснив директор лісового господарства Володимир Миколайович.

 

Скільки саме, буде створено нових туристичних пунктів, буде вирішено в залежності від попиту. Заплановано облаштувати 7 місць відпочинку і куріння. 

 

“Такі зони відпочинку лісівники розміщуватимуть вздовж доріг та річок, а також біля мінеральних джерел. Аби туристи чи місцеві жителі могли легко сюди добратись та провести час у лоні природи, насолоджуючись неймовірною красою наших чарівних Карпат”.

Директор лісгоспу Володимир Куцин впевнений, що нові зони відпочинку почнуть залучати стабільний потік відпочиваючих з усіх куточків Закарпаття та Україні, що стимулюватиме розвиток екотуризму.

 

– Подібна практика широко розвинена в Західній Європі, в тому числі в Австрії та Німеччині, – розповів Володимир Миколайович. За його словами, організовані зони відпочинку потрібно також обладнати площадками для розміщення наметових таборів, а вздовж доріг, в безпосередній близькості, організувати точки кемпінгу з доступом до води та електроенергії.

 

Працівники лісгоспу докладають чимало зусиль для того аби перебування відвідувачів зелених угідь було цивілізованим й залишало від спілкування з природою тільки приємні враження.

 

Тож на території підприємства можна побачити чимало альтанок із лавками й столами, облаштованими місцями для вогнищ та утилізації сміття, санітарними зонами. Переймаються лісівники й питанням засміченості, тому закликають усіх, хто перебуває в лісі, дотримуватись чистоти і порядку.

 

– Тячівщина має великий потенціал лісових ресурсів, які можуть бути використані для туризму та рекреації. І цей напрямок нам потрібно розвивати. Облаштування рекреаційних зон сприяє комфортному відпочинку та допомагає запобігти виникненню пожеж у лісі під час його відвідування людьми, – наголошує директор ДП “Мокрянське ЛМГ” Володимир Куцин.

 

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

Про Захід