Хотів завезти півтонни незадекларованих підгузків

Опубліковано:
 

Учора, 24 липня 2016 року, працівники Львівської митниці ДФС вилучили у громадянина України понад 500 кг дитячих підгузків. Їх намагався ввезти в Україну мешканець Львівщини через пункт пропуску "Рава-Руська" в автомобілі  "MERCEDES-BENX SPRINTER".

Для перетину кордону він обрав смугу спрощеного митного контролю "зелений коридор", чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню та оподаткуванню.   Під час митного контролю  цього транспортного засобу  в митників виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України.

Автомобіль було переведено зі смуги спрощеного митного контролю в місце поглибленого огляду транспортних засобів та товарів. Там  у салоні та багажному відділенні автомобіля було виявлено  250 упаковок дитячих підгузків. Така кількість товару перевищує неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України (ст. 374 МКУ).

Так, громадянин України громадянин України  порушив встановлений відповідно до Митного кодексу порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю. За ознаками ст. 471 складено протокол про порушення митних правил. Товар вартістю майже 45 тис. грн. вилучено. Справу скерують до суду, який і визначить покарання.

Прес-служба ГУ ДФС у Львівській області. 

Про Захід