“TOYOTA” показала клієнтам, що і як роблять із їхніми автівками на СТО (Фоторепортаж)

Опубліковано:

У суботу, 23 липня, у Toyota Центр Ужгород Карат Мотор провели для клієнтів ознайомчу акцію.

“Сьогоді ми провели акцію “Вітаємо в сім'ї TOYOTA”, суть якої полягала в ознайомленні нових клієнтів із сервісом, – розповідає Василь Світлик, керівник сервісного центру Toyota Центр Ужгород Карат Мотор. – Нашим гостям ми показали основні види робіт, які проводяться при діагностиці автомобілів, як от заміну мастила, заправки кондиціонера та полірування поверхні машини, завдяки чому пошкоджена подряпинами поверхня відновлюється повністю.”

Спочатку гостям провели екскурсію боксами, а потім наочно продумонстрували що і як відбувається, коли їхня машина потрапляє сюди для проходження сервісного обслуговування. “В нашому центрі це перший захід такого формату. В інших областях подібні акції проводили і саме через зацікавленість клієнтів було прийнято рішенн проводити їх по всій країні, – каже Василь Пилипчинець, начальник відділу продажу Toyota Центр Ужгород Карат Мотор. – Взагалі ми плануємо проводити такі заходи раз на пів року, все залежатиме від кількості клієнтів, які висловлять бажання взяти участь. Сьогодні їх зголосилось 16, однак прийшли всі з сім'ями і навіть дітками, для яким ми, до речі організували окрему розважальну програму. Загалом результатами ми задоволені.”

Для всіх гостей провели цікаву вікторину, а ті, хто володіє інформацією про бренд “TOYOTA” найкраще, отримали заохочувальні фірмові призи. Також клієнти побачили виступ організації Street WorkOut Ужгород, а опісля отримали приємні подарунки.

“Ми відкрили двері сервісного центру, показали нашим клієнтам наших працівників, наших механіків, показали з чим ми працюємо, як ми працюємо, починаючи від прийому автомобіля до його видачі, – розповів Василь Пацкан, Генеральний директор Toyota Центр Ужгород Карат Мотор. – Також нашим гостям ми вручили подарункові сертифікати, які дадуть їм приємні бонуси на СТО. “

Про Захід

Про Захід