У буковинських горах стріляли прикордонники

Опубліковано:

Мобільні прикордонні підрозділи завершили спеціальні тренування та приступили до посиленої охорони українсько-румунської ділянки кордону.

Спеціальні групи мобільних підрозділів прикордонного відомства постійно вдосконалюють свою професійну підготовку. Так, протягом кількох тижнів на гірській ділянці Чернівецької області проходили спеціальні навчання із залученням інструкторів спецпідрозділів Збройних сил України. Мета таких навчань полягає у злагоджені підрозділів, їхній координації та підвищенні рівня взаємодії між ними в екстрених ситуаціях, в тому числі і на державному кордоні.

У ході навчань бійці вдосконалювали свої навички з протидії диверсійним групам, вивчали особливості контрзасадних дій, відпрацьовували маршкидки у повній викладці з наданням вогневої підтримки в зазначеному районі. Навчання були розраховані на кілька етапів, один із яких полягав у повному автономному несенні служби на гірських ділянках кордону по кілька діб, не даючи змоги порушникам виявити себе.

Наразі усі набуті навички “зелені берети” готові застосовувати на будь-якій ділянці державного кордону. Проте, всі вони на даний момент залишаються у Чернівецькій області для посилення охорони ділянки українсько-румунського кордону. Для цих потреб також планують залучити і додаткову техніку прикордонного відомства, в тому числі і гелікоптери. Їх використовуватимуть для спостереження за лінією державного кордону та для доставки провізії групам мобільних підрозділів, які автономно нестимуть службу на важкодоступних ділянках кордону. Крім цих груп, до Чернівецького прикордонного загону також направлені додаткові резерви Держприкордонслужби, які найближчим часом приступлять до охорони державного кордону, повідомили з прес-служби Чернівецького прикордонного загону.

Про Захід