Сесія: гроші на компослуги почесним громадянам та майже 9 мільйонів Водоканалу

Опубліковано:

Сьогодні, 14-го липня, в Ужгороді відбулося засідання сесії Ужгородської міської ради. Розпочалося засідання, із своєрідної "традиції": розміщення плакатів із гаслами на президії ради. В такий спосіб своє обурення демонстрували представники обласної Федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату. Людей занепокоїло те, що міськрада попередньо погодилася надати 2 мільйони гривень для створення реабілітаційного центру, а потім сума зменшилася всього до 100 тисяч гривень.

Натомість голова Ужгородської міської ради Богдан Андріїв зауважив, що все через нюанси законодавства пов'язаного з бюджетом. Після дотримання процедури, вже на наступному засіданні суму збільшать і в кінці-кінців 2 мільйони таки виділять.

Потому мер пояснив, що ремонтні роботи у міській системі водопостачання трошки затримуються, через зливу, але зроблять все, аби максимально швидко вирішити це питання і відновити подачу води на лівому березі Ужа.

Ще одним "комунальним" питанням стало збільшення до трьохсот тисяч гривень статі видатків на оплату витрат на комунальні послуги осіб, які входять до списку почесних громадян міста Ужгород. Депутати підтримали рішення.

Нарешті вирішилося питання про передачу на умовах позики котельні на вулиці Артилерійській для того, аби там збудували помешкання для внутрішньопереміщених осіб.

Натомість проект "Про скасування рішення виконкому про встановлення мораторію на зовнішню рекламу" депутати відклали.

Водночас підтримали рішення про ліквідацію НВК "Горяни", на базі якого тепер буде ДНЗ №43.

Комунальне підприємство ужгородський водоканал отримало від міськради майже кілька мільйонів гривень – КП отримає 8921 тисяч гривень, як дотацію на перекривання збитків.  

Також депутати підтримали рішення про Положення про громадський бюджет міста та створили нове КП "Центр інформаційних технологій міста".

"Про Захід"

 

Про Захід