Представники місії ОБСЄ цікавилися реабілітацією учасників АТО на Закарпатті

Опубліковано:

Т.в.о. начальника ГУНП в Закарпатській області, полковник поліції Степан Довгунь обговорив  з представниками місії ОБСЄ процес реформування, проблеми учасників АТО та найрезонансніші злочини в краї.

Спостерігачів Денеша Деканя та Дору Крістаче в роботі Головного управління Національної поліції Закарпаття найбільше цікавило питання роботи правоохоронців після атестації: зміна структури, підпорядкування, можливий некомплект після реформування.

Т.в.о. начальника ГУНП в Закарпатській області, полковник поліції Степан Довгунь обговорив  з представниками місії ОБСЄ процес реформування, проблеми учасників АТО та найрезонансніші злочини в краї.
  
Спостерігачів Денеша Деканя та Дору Крістаче в роботі Головного управління Національної поліції Закарпаття найбільше цікавило питання роботи правоохоронців після атестації: зміна структури, підпорядкування, можливий некомплект після реформування.
 
Очільник поліції Закарпаття розповів, що на нашу область може очікувати період, коли не вистачатиме правоохоронців, адже звільнені після атестації посади заповнюватимуть лише добре навченими кадрами, а на це потрібен час. Степан Довгунь наголосив, що оскільки реформування відбувається у всіх областях, то навчальні заклади МВС не здатні забезпечувати потребу в кадрах для управлінь поліції по всій Україні.
 
Представники місії ОБСЄ крім аналізу останніх резонансних злочинів на Закарпатті, звернули увагу на проблеми в краї, пов'язані з проведенням АТО. Їх спостерігачі в Україні моніторять всі випадки самогубств, злочинності та надзвичайних ситуацій, пов'язані з колишніми військовими.
 
Степан Довгунь наголосив, що проблеми реабілітації колишніх учасників АТО в нашій області немає. Єдиний випадок суїциду демобілізованого закарпатця носить виключно побутовий характер. Т.в.о. начальника ГУНП в Закарпатській області запевнив, що колишні учасники АТО із Закарпаття проблем із законом не мають.
 
Степан Довгунь насамкінець наголосив на тому, щоб представники міжнародних організацій з питань безпеки в першу чергу зверталися до правоохоронних органів, а не черпали інформацію з соцмереж, блогів та іноді сумнівних ЗМІ, які є не надійними. Такі джерела можуть подавати викривлену істину. Насправді ж Закарпаття – одне із найбільш безпечних областей України, – інформує Відділ комунікації поліції  Закарпатської області.

Про Захід