Держлісагентство звернулося до СБУ та ГПУ щодо розслідування ситуації на Закарпатській митниці

Опубліковано:

Сьогодні Державне агентство лісових ресурсів України звернулося до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України з проханням розслідувати ситуацію із затриманими 182 залізничними вагонами з деревиною на пунктах перетину державного кордону у Закарпатській області.

Загалом 20 державних підприємств уже звернулися до правоохоронних органів з проханням перевірити факти порушень, що були озвучені Закарпатською митницею ДФС та керівництвом Закарпатської облдержадміністрації. Варто зазначити, що на лісопродукцію є всі необхідні сертифікати, а товар вже пройшов митне оформлення на митницях ДФС у Київській, Житомирській, Рівненській, Львівській, Хмельницькій, Чернігівській та Тернопільській областях.
Зазначимо, що 2 липня спеціальна комісія Держлісагентства завершила перевірку зупинених вагонів, які відвантажені державними підприємствами, що належать до сфери управління відомства, відповідно до укладених зовнішньоекономічних контрактів.

До складу комісії входили фахівці лісового господарства від лісогосподарських підприємств, які не здійснювали експорт деревини.

Під час проведення огляду під наглядом представників Закарпатської митниці комісія не виявила суттєвих порушень при встановленні породи, виду лісоматеріалів та їх якості. При огляді здійснювалась фотофіксація залізничних вагонів та лісопродукції.

Прес-служба Держлісагентства

Про Захід