Буковель відкриє свою філію на Рахівщині

Опубліковано:

Курорт буде продовжено  на Закарпатті. В Рахівському районі (який межує з "Буковелем") буде побудовано близько 60 готельних споруд різного типу, 33 підвісні канатні дороги, облаштовано 230 кілометрів лижних трас. Крім того, на курорті відкриють близько 120 закладів харчування, а також магазини, фітнес-центри та медичні установи, банківські відділення, багаторівневі парковки для автомобілів. Заплановано навіть будівництво приватного аеродрому з довжиною злітної смуги 1000 метрів для посадки невеликих літаків. Це буде крупний курортний центр із назвою "Свидовець", який прийматиме до 28 тисяч туристів одночасно.
Для його обслуговування потрібно близько 5 тисяч нових робочих місць, які займуть місцеві мешканці. Облаштування курорту, яке триватиме кілька років, надасть бурхливого розвитку місцевій промисловості, адже будівництво проводитиметься переважно за рахунок місцевого ринку праці і з місцевими фірмами. А після відкриття курорту надходження в місцеві бюджети зростуть мінімум у сотні разів.

До речі, власники "Буковелю" ще десять років тому планував зайти на Закарпаття і влаштувати тут курорт такого ж типу. Але не сталося. Наразі представники "Буковелю" вже приїхали на Закарпаття й працюють в облдержадміністрації над оформленням дозвільної документації.
Прес-служба ОДА

Про Захід