Неповнолітні можуть купити алкоголь на Виноградівщині

Опубліковано:





 Незважаючи на заборону продажу неповнолітнім міцних напоїв, деякі несумлінні підприємці та продавці продовжують наживатися на здоров'ї дітей. Пише Оксана Кобзаренко, Виноградівський РВ УМВС

В одному з кафе Виноградова працівниками відділу у справах дітей виявлено факт порушення 54-річною громадянкою правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами. Жінка без будь-яких докорів сумління відпустила пляшку пива ємністю 1,25 літра та пачку цигарок марки “Президент” 10-річному хлопчику.

Відносно продавця працівники міліції склали адміністративний протокол за ч.2 ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами), що тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Але такі фінансові втрати, схоже, не надто лякають торговців.

Правоохоронці звертаються до працівників торгівлі з проханням неухильно дотримуватись чинного законодавства і не продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби неповнолітнім, адже кожен з нас відповідає за здорове майбутнє наших дітей.


Про Захід