Голова Перечинської РДА підозрюється у земельних махінаціях

Опубліковано:





 За вказаним фактом прокуратурою Перечинського району розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України.

За інформацією прокурора Перечинського району Дмитра Кириленка, розпорядженням голови Перечинської районної державної адміністрації була вилучена та передана в землі запасу Перечинської РДА земельна ділянка площею понад 7 га. в Порошківському лісництві, яка була упостійному користуванні ДП “Перечинське лісове господарства”.

Ця ділянка відноситься до земель лісогосподарського призначення.У відповідності Лісового кодексу України, районні державні адміністрації у сфері лісових відносин на їх території передають у власність, надають у постійне користування для нелісогосподарських потреб земельні лісові ділянки площею до 1 гектара, що перебувають у державній власності у межах сіл, селищ, міст районного значення та припиняють права користування ними. Все, що понад 1 га – вирішується Кабміном.

Згідно акту перевірки дотримання вимог земельного законодавства, підготовленого Державною інспекцією сільського господарства в Закарпатській області, розпорядження голови Перечинської РДА про вилучення та передачу в землі запасу Перечинської РДА земельної ділянки площею понад 7 га прийнято з порушенням вимог законодавства України. Посадові особи Перечинської РДА, внаслідок неналежного виконання своїх посадових обов'язків, не перевірили чи відноситься питання розпорядження земельною ділянкою площею понад 7 га, до повноважень Перечинської РДА прийняли відповідне розпорядження.

Згідно інформації відділу Держземагентства у Перечинському районі нормативно-грошова оцінка земель за межами населеного пункту на території Порошківської сільської ради не проведена. Однак, нормативна грошова оцінка 1 га по Закарпатській області становить 17,5 тис. грн., таким чином сума завданих збитків в результаті незаконного вилучення земельних ділянок становить майже 125 тис. грн.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області


Про Захід