Понад 5 мільйонів хотіли приховати від сплати податків «спритні бізнесмени»

Опубліковано:

У червні 2016 року працівники оперативного управління СДПІ з ОВП у м. Львові МГУ ДФС викрили факт умисного ухилення від сплати податків на суму понад 5 мільйонів гривень.

Оперативниками встановлено, що службові особи великого платника податків реалізовували продукцію фізичним особам за готівку без відображення цих операцій в бухгалтерському та податковому обліках, а документально оформляли це як реалізацію товарно-матеріальних цінностей на підприємства транзитно-конвертаційних груп. Суб'єкти господарювання, які входять в транзитно-конвертаційні групи, шляхом “перелому” номенклатури товару, відображали поставки товарів (робіт, послуг) суб'єктам господарювання реального сектору економіки.

За фактом умисного ухилення від сплати податків відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України. 

Здійснюється оперативне супроводження досудового розслідування кримінального провадження, вживаються заходи щодо відшкодування заданих державі збитків, – інформує СДПІ з ОВП у м. Львові МГУ ДФС.

Про Захід