Військові відновили зруйновану школу (Фото)

Опубліковано:

В той час, коли незаконні збройні формування ОРДО/ОРЛО наносять максимальну шкоду інфраструктурі міст та сіл регіону, українські військовослужбовці опікуються, серед іншого, і занедбаними об'єктами соціальної сфери на Донбасі.
У місті Соледар Донецької області під керівництвом начальника відділення – заступника керівника з матеріально-технічного забезпечення полковника Володимира Михайлова позаштатні робочі групи зі складу підрозділів забезпечення української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін взялися за відновлення приміщення колишньої школи. 
У вільний від виконання основних службових завдань час вони відремонтували елементи оздоблення та пофарбували фасад будівлі, визначилися з потребою матеріалів для оновлення віконних рам, поновили проблемні ділянки покриття даху та відремонтували прилади зовнішнього освітлення.
Як розповів офіцер-комендант підполковник Олег Розумний доведеться докласти ще чимало зусиль аби навести лад в будівлі.
– Досить довгий час цій споруді не приділялася належна увага, а тому вона потроху почала занепадати. Якщо залишили б все так, як і було то мова вже досить швидко йшла б не про поточний, а капітальний ремонт. Досить просто вчасно слідкувати за зовнішнім виглядом будівлі, усувати виявлені дефекти аби мінімізувати несприятливий вплив навколишнього середовища. А закрити тріщини та герметизувати шви – не така вже й складна робота, тим більше, що наші військові роботи не цураються. Особливо слід відзначити старання військовослужбовців автомобільного взводу – старшого прапорщика Дмитра Миколайчука, прапорщика Миколи Ващука, старших сержантів Олега Рудика та Олександра Козлова.
Варто зазначити, що військових підтримали і трудові колективи місцевих підприємств. Найбільшу допомогу надають представники державного підприємства “Артемсіль” в особі виконувача обов'язків головного інженера Дмитра Скрипника. За його сприяння для проведення будівельних ремонто-монтажних робіт на роботи неодноразово залучалася бригада кваліфікованих спеціалістів із відповідним оснащенням та технікою.
Слід додати, що весь комплекс ремонтно-відновлювальних робіт проводиться заради того, аби, в перспективі, тут знову пролунав шкільний дзвоник та запанувала атмосфера просвітництва і знань.

Прес-офіцер української сторони СЦКК
Віталій Іванов.

Про Захід