Понад 10 км русел річок, потічків і каналів, розчищено лісівники Рахівського держлісгоспу

Опубліковано:

Вчора, 26 червня, у Рахівському районі через сильну зливу затопило села Богдан, Розтоки, Луги та Видричка, який частково пошкодив опори 2-х мостів і підтопив домогосподарства.

Закарпатське ОУЛМГ інформує, що протягом квітня-травня поточного року працівниками ДП "Рахівське лісове дослідне господарство" булорозчищено понад 10 кілометрів русел річок, потічків і каналів, та побудовано берегоукріплення у 7 лісництвах:

 

Говерлянське лісництво – потік Ліпів, Лемський, русла річки Тищора;

Біло-тисянське лісництво – потік Левшов, Васкул, Стіг;

Щаульське лісництво – потічки Щауль, Бребол;

Устєріцьке лісництво – потічки Вовчий, Видричка, Кваснянське;

Богданське лісництво – Павлик, річка Богдан;

Рахівське лісництво – потічок Боркут;

Квасівське лісництво – потік Тростянець.

 

Про це неодноразово інформувалися ЗМІ.

 

Як розповідає провідний інженер з охорони лісу ДП "Рахівське ЛДГ" Ростислав Бузаш, наразі над ліквідацією стихії працюють аварійні бригади Тячівського МУВГ та сільських рад в кількості 30 чоловік. До ліквідації наслідків дуже сильної зливи залучено також 14 одиниць техніки та 42 працівників Рахівського держлісгоспу та місцевих підрозділів ДСНС. 1 грейдер, 2 бульдозери, 2 крази, гусинечні трактори та 10 лісовозів із маніпуляторами.

 

Наразі ситуація в затоплених селах Рахівського району, хоч і нормалізується, проте як і раніше залишається напруженою. 
 
За штормовими попередженнями Закарпатського обласного центру з гідрометеорології та прогнозними даними АІВС "Тиса" протягом доби 27 червня по області очікуються сильні зливові дощі, місцями дуже сильні зливи, грози, в окремих населених пунктах – град.

 

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Про Захід