На Рахівщині аномальні зливи спричинили селеві потоки та затопили села (Фото)

Опубліковано:

Вчорашня аномальна злива у Рахівському районі, коли протягом двох годин випала місячна норма дощів, призвела до стихійної події.

Селеві потоки, спричинені величезною масою води, що ринула з гір, перекрили дорогу між селами Богдан та Луги неподалік Говерли.

Річка Біла Тиса вийшла з берегів та затопила прибережні домогосподарства. Через загрозу підтоплення була відключена електростанція і близько 3 тисяч жителів Богдана лишилися без електропостачання.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

За офіційною інформацією У ДСНС у Закарпатській області, інтенсивний місцевий стік, сформований із селевих потоків, захаращенх лісовими та побутовими відходами, спричинив підтоплення прибережних смуг та 33 дворогосподарств.

Зокрема, підтоплено 23 дворогосподарства в селі Луги, зокрема 15 житлових будинків. Пошкоджено два мости.  У Богдані підтоплено два дворогосподарства (1 будинок), у Видричці  – 8 дворогосподарств.

Внаслідок негоди було знеструмлено 4 села – Розтока, Видрички, Богдан, Луги. Станом на 22:00 в Розтоці електропостачання було відновлено. Проїзд по дорозі місцевого значення Рахів-Богдан-Луги забезпечено.

Постраждалих внаслідок негоди немає.

Фото – зі сторінки "Небайдужа Рахівщина"

Про Захід