Відбулася виробнича нарада з директорами лісгоспів

Опубліковано:

 

Під керівництвом керівника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мургu у конференц-залі управління, сьогодні, 24 червня, відбулась виробнича нарада, у якій взяли участь директори державних лісових господарств краю.

Одним з основних стало питання ходу проходження індивідуального аудиту підприємств з сертифікації лісів. На сьогоднішній день чотири державні лісогосподарські підприємства, а саме: ДП “Довжанське ЛМГ”, ДП “Мукачівське ЛГ”, ДП “Ясінянське ЛМГ” та ДП “В.Бичківське ЛМГ” за підсумками індивідуального аудиту рекомендовані до видачі міжнародної сертифікації FSC. Найближчим часом індивідуальний аудит лісів проходитиме в інших підприємствах.

Під час наради також обговорено організаційні питання щодо забезпечення здійснення протипожежних заходів у лісах, їх охорони та захисту. Головний лісівник Закарпаття закликав директорів посилити забезпечення охорони лісів від пожеж. Значне підвищення пожежної небезпеки в лісах зумовлюється стрімким зростанням відвідуваності населенням лісових масивів. “Для підвищення рівня пожежної безпеки потрібно проводити роз'яснювальну роботу серед населення по питаннях збереження лісів і дотримання встановлених норм і правил пожежної безпеки в лісах, правильно організовувати використання лісів для масового відпочинку населення в цілях зменшення неорганізованого припливу людей в ліс підвищуючи пожежну безпеку, а також проводити заходи по посиленню протипожежної охорони в місцях масового відпочинку. Всі служби, залучені в гасінні лісових може мають працювати в посиленому режимі. Варто бути напоготові 24 години на добу, здійснювати обстеження лісів і цілодобове відеоспостереження. Не можна розслаблятися ні на секунду.

Також Валерій Мурга зазначив, що на охорону лісів Закарпаття від лісопорушень, в тому числі від незаконних рубок, зосереджена особлива увага. Зазначений напрямок роботи знаходиться на постійному його контролі, лісогосподарських підприємств краю, правоохоронних органів, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування. Однак питання з порушеннями є і їх треба закрити в найближчий час. “За останній квартал уже притягнуто до відповідальності 77 осіб. Шістьох уже звільнено і матеріали передано у правоохоронні органи. Однак охочих “нагріти руки” на лісовому господарстві є. Боротьба з мого боку ними буде жорсткою”, – наголосив начальник ЗОУЛМГ.

По підсумках виробничої наради прийняті відповідні рішення щодо підвищення ефективності роботи лісгоспів.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Про Захід