Скільки в середньому витратив на репетиторство цьогорічний абітурієнт

Опубліковано:

Сьогодні, 24-го червня, в Ужгороді оприлюднили результати спостереження за проведенням ЗНО в області. Як повідомила Олеся Греба, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної і середньої, інклюзивної та позашкільної освіти Департаменту освіти та науки Закарпатської ОДА цьогоріч 14 абітурієнтів було вилучено із ЗНО через мобільні, або додаткові пристрої до них, флешки тощо. 8 учнів вилучили під час тесту з історії України, 3 – математики, 2 – географії та одну особу вилучили з тесту з біології. Що цікаво цього разу під час тестування не було жодного вилучення через паперові “шпаргалки”.

Нагадуємо, що учасники ЗНО могли скласти тести із 4-х предметів. Українська мова та література були обов'язковими тестами. На проходження тесту з української мови зареєструвалося понад 9 тисяч абітурієнтів, історія України понад 7 тисяч, майже півтори тисячі учнів пройшли тестування однією з мов національних меншин, а от російською мовою тести перекладалися тільки для 80 осіб.

Загалом середній показник явки становив 94,5 %. Найбільший – 97,2% українська мова і література.

Як відзначила Олеся Греба, наразі за усною інформацією з тестів з української мови та література, історії України та математики в області немає жодного “200-бальника”.

Як повідоми Святослав Бабіля координатор Громадянської мережі ОПОРА в Закарпатській області, також на час проведення ЗНО провели соцопитування із визначення рівня довіри абітурієнтів до ЗНО. 90% – довіряють системі ЗНО, а не довіряють лише 6%.

72% абітурієнтів вважають, що знань отриманих у школі вистачає, аби успішно скласти ЗНО.

37% учнів користувалися послугами репетитора. Витрачали на репетиторство у середньому 1204 гривні в місця.

“Про Захід”

Про Захід